|
Καλάθι 0
Τηλεφωνικές Παραγγελίες: 2314 01 36 10

Υγιεινά Σνακ για το Γραφείο: Διατηρήστε την Ενέργειά σας Όλη την Ημέρα

31/08/2024
από pure-natural.gr
Υγιεινά Σνακ για το Γραφείο: Διατηρήστε την Ενέργειά σας Όλη την Ημέρα

Γρήγορες και εύκολες ιδέες για σνακ στη δουλεία

 
Όταν είστε απασχολημένοι στη δουλειά, το να βρείτε χρόνο για ένα υγιεινό σνακ μπορεί να είναι δύσκολο. Ωστόσο, τα θρεπτικά σνακ θα βοηθήσουν στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας και να σας κρατήσουν συγκεντρωμένους όλη την ημέρα.
 

Γιατί τα υγιεινά σνακ έχουν σημασία

 
Τα υγιεινά σνακ παρέχουν βασικά θρεπτικά συστατικά που διατηρούν το σώμα και το μυαλό σας σε καλύτερη λειτουργία. Σε αντίθεση με τα ζαχαρούχα σνακ, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε ενεργειακές κρίσεις, τα υγιεινά σνακ προσφέρουν σταθερή ενέργεια και σας βοηθούν να αποφύγετε την απογευματινή ύφεση. Η ενσωμάτωση θρεπτικών σνακ στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί επίσης να βελτιώσει τη συνολική σας ευεξία.
Εδώ είναι μερικές γρήγορες και εύκολες ιδέες για σνακ που είναι και νόστιμα και καλά για εσάς.
 

Μήλα και φυστικοβούτυρο

 
Τα μήλα είναι μια φανταστική επιλογή επειδή είναι εύκολα στην μεταφορα και γεμάτα με ίνες. Ο συνδυασμός τους με λίγο φυστικοβούτυρο προσθέτει πρωτεΐνη και υγιή λίπη, καθιστώντας αυτό ένα ισορροπημένο και χορταστικό σνακ.
 

Γιαούρτι με berries,μέλι και κολοκυθόσπορους


Είναι δροσιστικό, νόστιμο και έχει λίγες θερμίδες. Το σνακ αυτό θα καλύψει πλήρως τις πρωτεϊνικές σου ανάγκες. Τα μούρα εκτός από αντιοξειδωτική δράση, έχουν πολύ ωραία γεύση και ελάχιστες θερμίδες. Προτίμησε φυσικά μούρα, αντί για αποξηραμένα. Μην ξεχάσεις στο τέλος να προσθέσεις μία κουταλιά μέλι με τους ωμούς κολοκυθόσπορους. Νόστιμο, γρήγορο, υγιεινό και χωρίς κόπο… Μάλλον θα γίνει η αγαπημένη σου επιλογή.

 

Μπάρες Δημητριακών Ολικής Άλεσης

Συστατικά:

Οδηγίες: Ανάμιξε τη βρώμη με το φυστικοβούτυρο και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε τα κομματάκια μαύρης σοκολάτας και τα αποξηραμένα φρούτα αν επιθυμείς. Πίεσε το μείγμα σε ένα ταψί, άφησέ το να κρυώσει και κόψ' το σε μπάρες. Αυτές οι μπάρες είναι ιδανικές για να τις πάρεις μαζί σου και παρέχουν ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

Κριτσίνια Ολικής Άλεσης με Χούμους

Συστατικά:

  • 5-6 κριτσίνια ολικής άλεσης
  • 2-3 κουταλιές της σούπας χούμους

Οδηγίες: Βάλε το χούμους σε ένα μικρό δοχείο και συνοδέψέ το με κριτσίνια ολικής άλεσης. Το χούμους είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, ενώ τα κριτσίνια ολικής άλεσης προσφέρουν επιπλέον ενέργεια και χορταστικότητα.

 

Ξηροί καρποί και σπόροι:Θρεπτικό και τραγανό

 
Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών. Μια μικρή χούφτα μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους και συγκεντρωμένους για ώρες. Απλά φροντίστε να τηρείτε μία μόνο μερίδα για να αποφύγετε την υπερκατανάλωση.
 
 
Οι ηλιόσποροι είναι πλούσιοι σε βιταμίνες και μέταλλα όπως μαγνήσιο και βιταμίνη Ε. Τρώγονται επίσης εύκολα στο γραφείο σας και μπορούν να βρεθούν τόσο σε ποικιλίες χωρίς κέλυφος όσο και σε ποικιλίες χωρίς κέλυφος.
 
 
Δημιουργήστε το δικό σας μείγμα συνδυάζοντας ξηρούς καρπούς, σπόρους και μερικά αποξηραμένα φρούτα. Αυτό το μείγμα παρέχει μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών και μπορεί να προσαρμοστεί στις γευστικές σας προτιμήσεις.
 

Muffins Ομελέτας: Υγιεινό και Πρωτεϊνούχο Σνακ για το Γραφείο

Τα muffins ομελέτας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να απολαύσετε ένα θρεπτικό και χορταστικό σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι εύκολα στην προετοιμασία, μπορούν να παρασκευαστούν από πριν και να φυλαχτούν στο ψυγείο για γρήγορη κατανάλωση.

Συστατικά:

  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών ή γάλα αμυγδάλου
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών (π.χ. τυρί τσένταρ ή φέτα)
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα σπανάκι ή άλλα πράσινα λαχανικά
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • Ελαιόλαδο ή σπρέι μαγειρικής για τη φόρμα των muffins
 

 

 

Προετοιμασία των σνακ σας εκ των προτέρων

 
Έλεγχος μερίδας
Για να αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής, μοιράστε τα σνακ σας σε μεμονωμένες μερίδες πριν τα φέρετε στο γραφείο. Η χρήση μικρών δοχείων ή σακουλών σε μέγεθος σνακ μπορεί να σας βοηθήσει να τηρείτε τα κατάλληλα μεγέθη σερβιρίσματος.
 
Εβδομαδιαία προετοιμασία
Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε εβδομάδα για να ετοιμάσετε τα σνακ σας. Το πλύσιμο και το κόψιμο φρούτων και λαχανικών, η μερίδα ξηρών καρπών και σπόρων και η οργάνωση των σνακ σας μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο και να διασφαλίσουν ότι έχετε πάντα διαθέσιμες υγιεινές επιλογές.

 

Σύναψη

 
Τα υγιεινά σνακ δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκα ή χρονοβόρα για την προετοιμασία τους. Διατηρώντας μια ποικιλία από θρεπτικές επιλογές στη διάθεσή σας, μπορείτε να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας και να εστιάσετε όλη την ημέρα. Είτε προτιμάτε φρούτα, ξηρούς καρπούς, γαλακτοκομικά, λαχανικά ή δημητριακά ολικής αλέσεως, υπάρχουν πολλές νόστιμες και εύκολες ιδέες για σνακ γραφείου για να διαλέξετε.
 
Ενσωματώστε αυτά τα σνακ στην καθημερινή σας ρουτίνα και απολαύστε τα οφέλη της διαρκούς ενέργειας και της βελτιωμένης ευεξίας στην εργασία.